Vietnami soovitused: kuidas planeerida reisi Vietnamisse?

Vietnam hakkas mind rohkem huvitama kolm aastat tagasi Myanmaris reisides, kus tutvusin paljude pikaajaliste seljakotireisijatega. Mitmed tõid välja Vietnami kui Kagu-Aasia lemmikriiki. Eriliselt jäi mu kõrva pidama Ha Giang mootorratta reis, millest ma varem kuulnudki polnud. Kuna Brasiilia ja Argentina reis jäi erinevate asjaolude tõttu selle aasta alguses ära, tuli leida kähku uus plaan, kuhu üheks kohutavamaks talvekuuks veebruariks põgeneda. Kuna kõik allikad ütlesid, et Vietnam kaugtööks sobib, oli otsus tehtud.

Vietnam on riik, millel on palju pakkuda ja seiklusi igale maitsele – suurlinnad, mäed kultuur, ajalugu ja pikk rannajoon. Boonusena juures veel Aasia ja Prantsuse kultuurist mõjutatud toit, mitmekesine kohvikultuur, sõbralikud inimesed ja odavad hinnad.

Reisimemuaare tänases postitusest ei leia. Küll aga on siin kirjas kõik oluline, mida teada omal käel Vietnami reisi planeerides. Lisaks ka väljavõte minu kulutustest.

  1. Oluline teada enne Vietnami reisi
  2. Vietnami viisanõuded
  3. Lennupiletid Vietnamisse
  4. Vietnamis liikumine ja transport
  5. Majutus
  6. Ilm ja parim aeg Vietnami külastamiseks
  7. Mida külastada ja kuidas planeerida marsruuti?
  8. Kulutused ja viimased mõtted

Head lugemist – loodan, et sellest on kellelegi kasu!

Oluline teada enne Vietnami reisi

Keel. 85–90% Vietnami elanikest on etniliselt vietnamlased ja ametlik keel on vietnami keel, millel on palju erinevaid tonaalsusi. Seetõttu on hääldus kirjapildist meie kõrvale üsna erinev. Samuti on kohalikele inglise keele aktsent väga tugev, mistõttu oli Google translate paljudes olukordades vajalik abimees.

Raha vahetamine ja kaardiga maksmine. Vietnami valuuta on Dong (VND) ja ligi 40 euro vääringus donge omades võib end miljonäriks kutsuda. Hotellides, läänelikemates restoranides ja baarides saab maksta kaardiga, kuid üldiselt seda varianti kohalikud ei soosi (ja isegi terminali olemasolu korral rõhutavad, et teatud % läheb lisaks). Peamine igapäevane maksmine käib sularahas. Pangaautomaate oli laialdaselt igas suuremas linnas ning valuutavahetuse kurss odavam kui Eestis. Kodumaal tasub vahetada raha vaid juhul, kui soov on igaks juhuks natuke sularaha saabudes omada.

Elektripistikud. Samad nagu Eestis.

Internetiühendus. Internet ja wifi on saadaval kõikjal Vietnamis ning toimivad väga hästi. Samuti on palju kohvikuid kiire wifiga, kust kaugtööd teha.

Sim kaart. Sim-kaart tasub osta Vietnami lennujaamast riiki saabumisel. 30-päevane sim kaart internetiga (2 GB päevas) maksis umbes 10 eurot – seda müüdi meile küll piiramatu interneti pähe, kuid hiljem, kui päevalimiit end meelde tuletas, saime aru, et päris nii see pole.

Kauplemine. Tänavapoodides ja massaaži eest maksmisel käib kauplemine asja juurde.

Liiklus. Suurlinnades (eriti Ho Chi Minh ja Hanoi) on liiklus üsna hullumeelne. Valgusfoorid ja “sebrad” on lihtsalt kaunistuselemendid ning üle tee minemine võib olla paras väljakutse. Kohalike soovitus on teed ületada rahulikult (mitte joostes) ja vajadusel tõsta üks käsi üles, et endast märku anda.

Hanoi tänavad, Vietnam

Vietnami viisanõuded

Eesti kodanik vajab Vietnami reisimiseks viisat. E-viisa maksab 20 USD ning seda saab enne reisi taotleda lehel Vietnam Immigration portal. Viisa saabus meilile umbes viie päevaga, kuid taotlus tasub sisse anda juba pärast piletite ostmist. Reisile minnes võiks viisapaberi välja printida, sest seda küsiti mitmel korral riiki sisenedes.

Viisa kehtivus ja tingimused. Hetkel (2023 märtsi seisuga) saab turistiviisaga viibida riigis vaid 30 päeva ning sellega võib Vietnamisse siseneda ainult ühe korra. See tähendab, et sama viisa alusel ei saa teha põiget näiteks Kambodžasse ja sõita seejärel tagasi Vietnami. Olen kuulnud mitmeid mitte meeldivaid lugusid, kus inimesed seda alles piiril teistkordselt sisenedes teada saavad ja seejärel uut viisat oodates kaks päeva lennujaamas viibivad.

Phu Quoci erand. Vietnami saar Phu Quoc on turistide meelitamise nimel välja kaubelnud eristaatuse. Kõik välisturistid, kes sisenevad Phu Quoci saarele rahvusvaheliste otselendudega, saavad seal viibida 30 päeva viisavabalt. See kehtib ka neile, kes sisenevad Phu Quoci teiste Vietnami rahvusvaheliste lennujaamade (nt Hanoi, Ho Chi Minh) kaudu ja ei lahku transiidipiirkonnast. Kui on soov ka mandril viibida, on viisa taotlemine siiski vajalik.

Hoi An laternad, Vietnam

Lennupiletid Vietnamisse

Piletid Aasiasse on viimase aastaga üsna palju tõusnud (kui aga mõelda ülejäänud elu hinnatõusu, siis see polegi ehk nii märkimisväärne). Usun, et kui on olemas terav silm, uudishimulik meel, piisav paindlikkus leiab hea planeerimise korral enam-vähem mõistliku hinnaga variandi. Mina maksin Singapuri edasi-tagasi piletite eest 520€ (koos äraantava pagasiga 30kg) ning Singapurist Vietnami ja tagasi 143€.

Eestist alustades on hetkel üks parimaid (ja soodsaimaid) viise lennata Vietnami Turkish Airlinesiga. Mõned variandid, mis on mulle silma hakanud.

  1. Tallinn – Singapur (Turkish Airlines; vahemaandumisega Istanbulis) – sealt edasi saab juba lihtsalt ja odavalt Vietnami suurematesse linnadesse (Hanoi, Ho Cho Minh, Da Nang) ning lisaks võimaldab tutvuda ka Singapuriga, mis on omaette põnev riik. Hetkel kõige levinum.
  2. Tallinn – Ho Chi Minh/Hanoi (Turkish Airlines; vahemaandumisega Istanbulis) – seda varianti olen näinud harvem, aga tasub jälgida.
  3. Tallinn – Bangkok Turkish Airlines / Finnair (võib ka kaaluda algust Helsingist, Stockholmist) – sealt jällegi saab mugavalt edasi sõita Vietnami.

Kuuldavasti on võimalik sõita ka Qatar Airwaysiga, aga mina pole hea hinnaga pileteid märganud. Kellele mugavus ja Tallinnast alustamine oluline pole, tasub jälgida ka lende Helsingist ja Stockholmist.

Hue, Vietnam

Vietnamis liikumine ja transport

Vietnami riik on pikk ja kitsas – see tähendab, et vahemaad on pikad ja teed käänulised. Seetõttu ühe reisiga kogu Vietnami vallutama pole mõtet hakata. Õnneks on hästi toimivaid transpordivorme mitmeid ja mis veel toredam – seda kõik üsna mõistliku hinna eest.

Siselennud. Kui aega napib, soovitan ühest piirkonnast teise minemiseks eelistada lendamist, mis on üsna odav (ca 35-80€). Peamised lennufirmad on Vietnam Airlines, VietJet Air, Bamboo Airways, Jetstar Pacific. Käsipagasiga reisides tasub tähele panna, et lubatud käsipagasi kaal on mõnel firmal väga madal – näiteks 5 kg (Bamboo), 7 kg (VietJet Air). VietJet Airi ühel siselennul võeti meid enne lennukile astumist maha ning asuti kohvreid kaaluma, mistõttu pidime koha peal kohvri eest juurde maksma. Üldiselt aga liiga rangelt seda ei jälgitud. Lemmiklennufirma neist oli Vietnam Airlines. Lennupileteid ei pea palju ette ostma ning hinnad liiga palju ajas ei muutnud (v.a mõned pühad või piletid Phu Quoc saarele).

Buss. Buss on hea ja ünsa soodne valik Vietnamis reisimiseks. Tasub arvestada, et lühemad vahemaad võtavad tunduvalt kauem aega, kui oleme harjunud. Bussipileti saab osta Interneti teel, näiteks lehekülgedelt Vexere või 2.Go Asia. 7-10-tunnine bussisõit maksis umbes 13-18 eurot.

Vietnamis on kasutusel “magamisbussid”, mis on üsna teistsugused võrreldes varasemate bussikogemustega. Klassikaline variant on buss, kus on kolm pikka rida narivoodi stiilis poolkaldus magamisasendid. Tundub justkui mugav, aga kahjuks on magamisbussid tehtud Aasia pikkuses inimesele, mistõttu on võib see pikemale inimesele olla üsna ebamugav. Ainus asend sellises bussis on poolkaldus pikutamine ja asju võib üles kaasa võtta vaid väikse kilekotiga (või kotiga), kuna rohkem lihtsalt ei mahu. On ka limousine nime all busse, mis pidavat olema natuke mugavam. Üldiselt on bussid moodsad ja puhtad ning mõned neist ka näiteks diskovalgustusega. Oluline on teada, et enamikes bussidest WC pole ja kuna teekond on sageli 7+ tundi, tasub seda vedeliku tarvitamisel arvestada. Õnneks tehakse sõidu jooksul ka üks peatus (mõnikord ka rohkem). Kui on huvi Vietnami “bussikultuuri” rohkem lugeda, soovitan piiluda ingliskeelset blogipostitust Vietnami magamisbussidest.

Rong. Rong on mugavam ja kallim variant reisimiseks kui buss. Vietnami rongisüsteem (Reunification Express Train) on üsna laiaulatuslik ja isegi kahe suurema linna Ho Chi Minhi (Lõuna-Vietnam) ja Hanoi (Põhja-Vietnam) vahel on toimiv rongiühendus. Arvestama peaks umbes 30-tunnise seiklusega. Tee peale jäävad paljud tuntumad kohad nagu Nha Trang, Da Nang, Hue. Uuesti Vietnami minnes oleks väga põnev selline reis läbi teha – kahtlemata on sel juhul vaja rohkem aega.

Takso. Takso on Vietnamis väga odav ja kõige lihtsam viis on kasuta Grab äppi, mis on Aasia versioon Boltist või Uberist. Maksta saab nii sularahas kui ka kaardiga ning toimib igal ajal üli hästi. Soovitan eelistada Grabi hotelli pakutavale transfeerile, sest see on tunduvalt odavam.

Autojuht. Ühepäevareiside jaoks on võimalus palgata kohalik giid autoga, kes teid väikese hinna eest sõidutab. Küsige lihtsalt majutuskoha vastuvõtust või kohalikest reisibüroodest. Kindlasti tasub uurida, et kas juht ka inglise keelt räägib. Meile sattus autojuht, kelle sõnavara piirus sõnadega toilet ja food – hädavajalikud asjad saime aetud ja ega palju muud eluks vaja polegi.

Mootorratta/rolleri rent. Suurlinnades nagu Hanoi ja Ho Chi Minh ma rollerit rentida ei soovitaks. Väiksemates kohtades on see aga hea võimalus piirkonna avastamiseks. Rolleri rent on odav – Phu Quoc saarel maksis üks päev umbes 4-5 eurot

Majutus

Parimad kohad majutuse broneerimiseks on Booking.com ja Agoda.com. Aasias on Agoda rohkem levinud kui mujal piirkondades ning sageli saab sealt tunduvalt soodsamaid pakkumisi. Kui ma muidu kasutan seda platvormi vähe, siis Vietnamis (ja Singapuris) oli see väga kasulik.

Kuu aja jooksul ööbisime nii hotellides, Airbnbs kui ka kodumajutuses. Linnades on kõige levinum majutuskoht hotellid, kuid maapiirkonnas soovitan kindlasti proovida kodumajutust – saab palju autentsema kogemuse.

Majutus on Vietnamis odav ning mitmekesi reisides on soodne ööbida hotellides. Viisakas hotellituba kolmele koos hommikusöögiga Hanois maksis umbes 30 eurot. Kaugtöö ajal kasutasime Airbnb võimalust. Kahe magamistoaga rannaäärse korteri eest Da Nangis maksime nädalas 300 eurot (kolme peale). Samuti oli Ho Chi Minhis väga palju suurepärase linnavaatega Airbnbsid, mis tundusid kohati paremad kui hotellid.

Kui soov pikemalt peatuda Vietnamis ja kaugtööd teha, leiab kindlasti odavamaid kortereid ja tube Facebooki gruppidest või juba koha peal olles inimestelt uurides. Hostelites seekord ei ööbinud, aga üksi reisides oleks kindlasti seda varianti kasutanud.

Vaade kodumajutuse voodist Ha Giang Loop tuuril, Vietnam
Vaade Da Nangi Airbnb aknast, Vietnam

Ilm ja parim aeg Vietnami külastamiseks

Vietnam on piklik riik (ligi 1650 kilomeetrit pikk), mille tõttu riigi põhjaosa ilm erineb drastiliselt lõunaosast. Paljude inimeste üllatus oli suur, kui veebruaris Vietnami reisil olles jope ja pikkade pükstega pilte postitasin. Parim aeg Vietnami reisimiseks sõltub sellest, kuhu plaanite minna ja mida teha soovite. Üldiselt on Vietnamis troopiline kliima ja selle võib jagada kolmeks piirkonnaks: põhja-, kesk- ja lõunaosa.

  • Põhja-Vietnami (sh Hanoi, Halongi Bay, Sapa, Ha Giang) külastamiseks on parim aeg septembrist novembrini või märtsist maini, kui ilm on pehme ja kuiv.
  • Kesk-Vietnami (sh Hue, Danang ja Hoi An) külastamiseks on parim aeg veebruarist maini, kui ilm on kuiv ja temperatuur on parajalt soe.
  • Lõuna-Vietnami (Ho Chi Minh City ja Mekongi delta) jaoks on parim aeg detsembrist aprillini, kui on kuiv ja temperatuur on jahedam (jahedam = 30 kraadi).

Eri piirkondade külastamiseks ühel reisil peetakse kõige paremaks ajaks novembrist veebruarini, kuna nendel kuudel on nii Lõuna-Vietnamis kui ka Põhja-Vietnamis kõige vähem vihmaseid päevi. Põhja-Vietnamis tasub sel ajal arvestada külmade kraadidega – seega joped ja mitmekihilised riided kaasa. Kesk-Vietnamis peaks arvestama üsna sagedase vihmavõimalusega.

Mina veetsin Vietnamis terve veebruari kuu ning saime väga muutlikku ilma, aga mitte suuri ekstreemsusi – vihma ja päikest vaheldumisi Kesk-Vietnamis (ca 25 kraadi), karget Põhja-Vietnami Ha Giangis (10-20 kraadi), kuuma ja päikselist Lõuna-Vietnami (ca 30+ kraadi). Tulevikus sooviksin kindlasti sügisel tagasi minna Põhja-Vietnamisse (Sapa, Ha Giang), kuna sel ajal on seal parimad riisipõldude vaated.

Halong Bay kruiisil, Vietnam

Mida külastada ja kuidas planeerida marsruuti?

Nagu alguses mainisin on Vietnam riik, mis pakub seiklusi igale maitsele – suurlinnad, mäed kultuur, ajalugu ja pikk rannajoon. Siiski soovitaksin seda eelkõige inimesele, keda huvitav kultuur ja loodus. Kuigi rannajoon on pikk ja puhkusesaared olemas, ei see neid võrrelda kõrvalriikides olevate randadega. Kui peamine huvi on rand ja puhkus, valiksin pigem Tai, Indoneesia, Filipiinud.

Minu kuu aega Vietnamis oli jagatud reisimise ja täiskohaga töö vahel, mistõttu viibisin poole ajast ehk kaks nädalat Kesk-Vietnamis Da Nang ja Hoi Ani kandis. Ülejäänud kaks nädalat olid täis aktiivset seiklust nii riigi põhja- kui ka lõunaosas. Vietnami reisi planeerides võiks kohe leppida asjaoluga, et ühe reisiga kõike ei jõua. Minu lemmikud olid kindlasti Ha Giang Loop, Hoi An ja suurlinnadest Hanoi.

Da Nangis turistina väga palju teha pole, aga kaugtöö kohana oli mõnus – palju kohvikuid töötamiseks, diginomaadide kogukond, ilus ja lai rannaäär. Halong Bay oli positiivne üllatus – meil oli ka väga õnnestunud ilm ja kruiisifirma valik, mis kogemust palju mõjutada võib. Kõige halvema mulje jättis Phu Quoc saar, kuhu tagasi ei läheks. Sinna sõitsime peamiselt seetõtttu, et tahtsime enne kojuminekut sooja ilma ja randa. Seda eesmärki see täitis, aga pikemalt ma antud saarel aega ei viidaks.

Mõned kohad, mida reisiplaani koostamisel kaaluda on järgnevad (✅ kohad, kus käisin).

Põhja-Vietnam

  • Hanoi – pealinn; 2-3 päeva ✅
  • Halong Bay – 2-3 päeva ✅
  • Ninh Binh – 1-3 päeva
  • Sapa – 3-4 päeva
  • Ha Giang loop – 3-5 päeva ✅

Kesk-Vietnam

  • Hoi An (+ ümbrus & Da Nang) – 3-4 päeva ✅
  • Hue & Hai Van pass – 1-2 päeva ✅

Lõuna-Vietnam 

  • Ho Chi Minh & Chi Chi tunnelid – 2-3 päeva ✅
  • Dalat – 2-3 päeva
  • Nha Trang – rand; olenevalt huvist
  • Phu Quoc, Con Dau või teised saared – rand; olenevalt huvist ✅

Tuuride broneerimine

  • Ha Giang Loop: Tegin reisikorraldaja otsingul eeltööd ja YESD ületas kõik ootused – parim korraldus, mis kunagi saanud olen alates broneerimisest kuni teostuseni. Lisaks toetavad nad palju kohalikku kogukonda ja esindavad vastutustundliku turismi põhimõtteid.
  • Ha Long Bay kruiis: Tänu soovitustele valisin firma Dora Cruise, millega jäime väga rahule. Ilus laev, mullivann katusel, hea söök ja sujuv korraldus. Lisaks oli trajektoor natuke vähem käidavamas osas ja me polnud ümbritsetud väga paljudest teisest laevadest. Päevaprogramm on enamustel pakkujatel sarnane. Soovitan vaadata eri lehti, sest hinnad võivad erineda üsna palju. Ise leidsin parima pakkumise Booking.com lehelt, mis pole traditsiooniline kruiisi broneerimiseks. Samuti võib küsida pakkumist enda majutuskohast.
  • Muud tuurid: Klook.com (populaarne Aasias); Guruwalk (jalgsiekskursioon Hanois), Airbnb Experience (MySon, toidutuur, Viatour, Getyourguide (Chi Chi tunnelid), Tripadvisor. Kindlasti tasub võtta toidutuure eri linnades; Mekong Delta tuuri ei soovitanud enamik inimesi, kellega rääkisime ehk otsustasime mitte minna.
Ha Giang Loop, Vietnam

Kulutused ja viimased mõtted

Rahateemalistele küsimustele on alati keeruline vastata – see on palju mõjutatud reisistiilist ja valikutest. Vietnam on meie mõistes odav, kus on võimalik tegelikult väga vähese raha eest seigelda. Samal ajal kulub odavas kohas vahel isegi rohkem, sest et kõik ju tundub nii odav.

Lisan ülevaate ühe kuu reisikuludest Vietnamisse. See sisaldab ka kahte päeva Singapuris (2 ööd) ja Istanbuli transfeeri kahte ööd, mille eest ise maksime. Oleks saanud odavamalt ja ka palju kallimalt – eks hinnake ise.

Kulu liikSumma
Lennupiletid edasi-tagasi (Tallinn-Singapur-Vietnam)663.00 €
Siselennud + buss253.00 €
Takso45.00 €
Öömaja 399.00 €
Vaatamisväärsused & tuurid607.00 €
Söök277.00 €
Alkohol90.00 €
Iluprotseduurid ja trenn64.00 €
Šoppamine81.00 €
Kingitused 41.00 €
Muu (viisa, sim-kaart jm)35.00 €
Kokku2555.00 €

Kokkuvõtteks võin öelda, et Vietnam on äge ja kindlasti tahan sinna tulevikus uuesti minna. Nägime kuu ajaga päris palju, aga palju jäi veel tegemata. Samuti oli mitmeid toredaid juhuslikke kohtumisi ja uusi tutvumisi, mis on väga oluline põhjus, miks üldse reisimist armastan.

Mida jään meenutama?

  • Ha Giang Loop mootorrattareis, toredad kodumajutused ja nunnud juhid
  • Hoi An, laternafestival ja elu parim hommikusöögikohvik Nourish Eatery
  • Hanoi ja taaskohtumine pikaajalise jaapani sõbra Kyohei ja tema vietnamlannast kihlatuga
  • Vietnami kohvikultuur – imeline kookoskohvi, munakohvi ja soolakohvi
  • Supid-supid-supid – põhisöök Vietnamis
  • Õhtune kaugtöö ja palju mõnusaid diginomaadide kohvikuid Danangis ja Hoi Anis
  • Minu äge reisiseltskond Elis ja Laura, kellega läheks kaugtööreisile iga kell ja veel oi kui palju muud!

Järgnevates postituses kirjutan natuke lähemalt ka kaugtööst Vietnamis ja Ha Giang Loop mootorrattareisist.

Suurepärased reisikaaslased Vietnamis

Kohtumine pikaajalise jaapanlasest sõbraga

Viimased postitused

  • Uus aadress: hiieliinreisib.com

    Uus aadress: hiieliinreisib.com

    Olen enda reisiblogiga kolinud uuele aadressile: https://hiieliinreisib.com/ Kohtumiseni! Read more

  • Kaugtöö Vietnamist: kas sobiv koht talvekontoriks?

    Kaugtöö Vietnamist: kas sobiv koht talvekontoriks?

    Vietnam on pikka aega olnud seljakotirändurite hulgas populaarne sihtkoht. Tänu odavale hinnatasemele, aastaringselt soojale ilmale, kiiresti kasvavale majandusele ja heale Internetile on Vietnamist saamas populaarne sihtkoht ka kaugtöötegijate seas. Samal ajal on see väga mitmekesine ja põnev riik ning võrreldes populaarsete talvekontori kohtadega nagu Bali ja Taiga, soodsam ja “turistivaesem”. Koos koroonaga avastasin enda jaoks… Read more

  • Vietnam: Kuidas planeerida mootorratta reisi Ha Giang Loopi?

    Vietnam: Kuidas planeerida mootorratta reisi Ha Giang Loopi?

    Põhja-Vietnamis asuv Ha Giangi provints on piirkond, mis oli turistidele pikalt suletud ning avati külastuseks hiljem kui ülejäänud Vietnam. Sel põhjusel pole see nii tuntud kui teised Vietnami turismimagnetid, kuid pakub väga mitmekesist elamust kõigile, kes on huvitatud loodusest, kultuurist ja kohalike inimeste elu-olu lähedalt nägemisest. Kõige parem viis Ha Gianigi piirkonnaga tutvumiseks on 350… Read more

  • Vietnami soovitused: kuidas planeerida reisi Vietnamisse?

    Vietnami soovitused: kuidas planeerida reisi Vietnamisse?

    Vietnam hakkas mind rohkem huvitama kolm aastat tagasi Myanmaris reisides, kus tutvusin paljude pikaajaliste seljakotireisijatega. Mitmed tõid välja Vietnami kui Kagu-Aasia lemmikriiki. Eriliselt jäi mu kõrva pidama Ha Giang mootorratta reis, millest ma varem kuulnudki polnud. Kuna Brasiilia ja Argentina reis jäi erinevate asjaolude tõttu selle aasta alguses ära, tuli leida kähku uus plaan, kuhu… Read more

  • 2022. reisiaasta kokkuvõte

    2022. reisiaasta kokkuvõte

    Viimased kaks aastat on olnud üks minu elu intensiivsemaid reisiperioode. Kui paljude jaoks tähendas koroona rohkem kodust olemist, siis mulle avas see uue võimaluse ja perspektiivi – nimelt kaugtöö ja diginomaadi elustiili. Kord seda juba proovida saanuna, oleks raske vanale rajale tagasi minna. Loodetavasti selleks vajadust pole. Väljapoole ja Instagrami vahendusel tundub see muidugi üks… Read more

  • Maroko reisijuht: 10 päeva Maroko reisiplaan

    Maroko reisijuht: 10 päeva Maroko reisiplaan

    Huvi Maroko kui reisisihtkoha vastu kasvab eestlaste seas iga aastaga. Pole just palju Euroopa-väliseid päikselisi ja huvitavaid sihtkohti, kuhu saab üsna lühikese lennu ja mõistliku hinnaga. Mulle jäi Maroko silma umbes 1,5 aastat tagasi paarist reisiteemalisest Instagramist ja blogist ning 2022. alguses lisasin selle enda listi. Juhtus aga nii, et veetsin terve eelmise aasta sügise… Read more

3 kommentaari “Vietnami soovitused: kuidas planeerida reisi Vietnamisse?

  1. Aitäh!🙏Postituse kirjutis oli väga silmaringi arendav ja väga hästi kirjutatud. Meeldisid ka tehtud pildid. Olge olemas. Põnevaid reise ja ka jagamist ning olge hoitud ja kaitstud🌞🤗

    Meeldib

Lisa kommentaar