Banaani-šokolaadi-maasika kaerahelbepuder ahjus (17/100)

Olen juba mitu kuud mõelnud hommikuks teha kaerahelbeputru ahjus. Puder on ilmselt mu üks lemmiksööke ning mulle meeldib erinevaid variante katsetada. Mõte seda ahjus teha tundus väga põnev, kuid sobiva vormi puudumise tõttu jõudsin selleni alles nüüd. Täna hommikul läks uni tavapärasest varem ära ning kuna antud söök võtab veidi rohkem aega kui tavaline kaerahelbepuder, tundus just sobiv hetk katsetada. Ja ma kindlasti ei kahetse seda – maitses nagu kook hommikusöögiks. Tegelikult pole midagi keerulist, kuid ahjus küpsemine võtab aega. Seetõttu võib enne pesema minekut ja hommikusi protseduure ained kokku segada ja ahju pista ning pärast mõnusat hommikueinet nautida.
Vaja läheb:
 • 1 dl täisterakaerahelbeid
 • 0.5 dl piima
 • 2 munavalget
 • 0.5 tl küpsetuspulbrit
 • 1 tl toorkakaod
 • mõned rosinad
 • pool banaani
 • mõned maasikad
 • 1 tl maapähklivõid
 • Natuke kookosõli (muud rasvainet)
Valmistamine
Pane ahi sooja (180°). Tükelda banaan ja maasikad, eralda munavalged ning sega kõik koostisosad peale maapähklivõi omavahel. Tee kuumakindla anuma  ääred kergelt rasvainega kokku ja pane segu sinna. Kui ahi on soe, pane kauss ahju ning küpseta umbes 30 minutit. Kui puder on valmis, lisa 1 tl maapähklivõid. Nüüd ei jää üle muud kui nautida mõnusat hommikut!

5 kommentaari “Banaani-šokolaadi-maasika kaerahelbepuder ahjus (17/100)

 1. Väga kena näeb välja. Toitu sa isuäratavaks oskad teha ja tundub, et ka hästi kokata. Muidu korraks selline küsimus ka, et kas sa esmaspäeval käisid Rocca Al Mare Myfitnessis kuskil vist 9? ajal trennis? 😛 Kehaanalüüsi ka tegemas?

  Meeldib

 2. Minu meelest maitseb toit palju paremini ka, kui see ilus välja näeb. Endale oskan hästi süüa teha, aga kui pean teistele kokkama, tunnen end väga ebakindlalt ja ei oska midagi teha.
  Esmaspäeval Roccas olin ilmselt tõesti mina, käisin kehaanalüüsi tegemas ka jah 🙂

  Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s