Florida: Fort Lauderdale osa 2

Kohaneme “talviste oludega” 

Istun siin hetkel voodis, kampsun seljas, villased sokid jalas teki all. Aet mu kõrval ei suuda isegi nina teki alt väljas hoida. Tulime mõnda aega tagasi shopingult ja parimad (sisuliselt ainukesed) olid dressipluus ja paksud sokid. Kui te nüüd mõtlete, et Floridas on ka vahepeal talv kätte jõudnud, siis te eksite. Sooja kliimaga riikides on aga tavaks konditsioneer nii poodides kui ka kodudes maksimumi peale keerata ja nii me siin külmetame. Majaomanik pani meie palve peale küll enda arvates natuke vähemaks külma, aga väga aru ei saa. Lisaks saab keha päeval päikese käes palju kuuma ning siis on kontrast eriti suur. Nii me siis magamegi villaste sokkidega ja õhtuti joome teed.

Tänu kirjutamisele soojenevad õnneks sõrmed ka vaikselt üles ning saab mõnusasti magama minna. Õhtuti oleme viimastel päevadel nii väsinud olnud, et eile magasime õndsat und juba enne 10. Pole siis ime ka, et kell 6 hommikul on juba silmad lahti ja tahaks tegutsema hakata. Täna läksimegi väikesele jooksuringile-jalutuskäigule, et mitte liiga vara kodus kolistama hakata. Tagasiteel haarasime Starbuckist kohvi ja nautisime oma troopilises aias lemmikhommikusööki.

Pärast lugesin natuke ülikooli jaoks artikleid ning liitusin Aediga rannas, kus oli päris mõnus tuul ja korralikud lained. Lastega siin oleks ikka väga keeruline rannatada, sest kaks sammu kaldast ja laine on üle pea.

Üheks õhtueks killuke Taid

Kuna üks majaomanikest on Taist pärit, pakkus ta välja, et võib midagi Tai köögist kokata. Selle vastu meil muidugi midagi polnud, sest minu arvates on tegemist ühe parima rahvusköögiga. Nii valmiski eile Choki käe läbi Pad Thai krevettide ja tofuga. Maitses suurepäraselt ning aina rohkem hakkan hindama chillit ja vürtsikaid toite. Kuigi host on ise väga külalislahke ja sõbralik, on temas säilinud siiski Aasia inimesele kohast vaoshoitust ehk pikema jutu peale on natuke keeruline saada. Iseenesest sellest suurt lugu polegi.

Uued tuuled ja seiklused ootavad

Homsega ehk pühapäeval saab meie reisi “esimene etapp” ehk rahulik pensionäri elu läbi ning võtame suuna Miami kruiisisadamasse, kus ootab meid järgmise 6 öö peatuspaik laev Carnival Vista. Tegemist on Carnivali kõige uuema laevaga, mis alustas sõitmist 2016. aastal. Kaks päeva veedame täielikult merel ning kolmel päeval on peatused.

Sadamateks on Jamaica, Grand Cayman ja Mehhiko. Just uurisin ka laevas toimuvat ning pakutavaid võimalusi ning tundub üsna ebaereaalne, et üks laev võib nii suur olla, et seda ei jõua nädalaga läbi käia. Lisaks sisaldab kruiisi hind mitmekümne erineva restorani külastamise võimalust ehk sisuliselt võib soovi korral terve päeva ainult söömisega tegeleda. Üritame siiski mõistlikku joont hoida. Sellest kõigest juba täpsemalt hiljem. Kuna laevas avalikku Wifit pole ning iga lisa liigutus maksab juurde, tellisin meile seal väga piiratud Interneti paketi.

Fort Lauderdale oli reisile igati tore ja rahulik algus. Aga nüüd uued seiklused ootavad!

IMG_0258

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s