Trenni – ja toitumisteemalist lugemist

Viimasel ajal on trenni ja toitumise teema saanud väga populaarseks. Sellega seoses tuleb igasugust infomatsiooni aknast ja uksest. Vahepeal on mul endal tunne, et mu teadmised muutuvad hoopis kehvemaks, sest ei suuda enam täpselt orienteeruda, mis on hea ja õige. Ilmselt sellist ainuõiget tõde polegi. Inimesed on erinevad ja samamoodi sobivad neile erinevad lahendused. 
Kuna Internetis levib nii palju erinevat infot, meeldib mulle tegelikult hoopis raamatutest tarkust ammutada. Mitte et seal ainuõige tõde oleks, aga rohkem ikka empiirikale tuginev ja mitte täiesti suvaline tekst. Minu puhul on aga selline seaduspära tihti, et ostan raamatuid kokku, aga lõpuks lugemiseni ei jõuagi. Samamoodi ka raamatukogust laenutamisega. Enne kui raamatu avada jõuan, on tähtaeg juba ületatud. Seetõttu on koju kogunenud juba mitmeid hunnik raamtuid, mis tükk aega järjekorras on.

Üks osa isiklikust varamust – mõned loetud, teised ootavad järge
Viimane kord Tartus käies otsustasin külastada vana head Ülikooli Raamatukogu, mida hästi tunnen. Kuna see läheb mitmeks kuuks remonti, soovitati lahkelt ikka rohkem laenutada. Ma sattusin üsna tuhinasse ja koju tulid minuga ligi 10 raamatut. Et need niisama tolmu koguma ei jääks, panin eesmärgi paika – iga kuu vähemalt 2 raamatut. Nüüd võin uhkusega öelda, et juuni normi ma täitsin. Suure osa sain loetud trennis kardiot tehes. Seda on mul küll väga minimaalselt, aga piisavalt, et end natuke harida.

Juuni “menüüs” olid “Toidudemagoogia” ja “Söö, mida hing ihkab”. Esimene neist rääkis päris põhjalikult, kuidas toiduainetetööstus on juba läbi aegade inimestega manipuleerinud, et võimalikult odavalt toota ja müüa. Autor läheb tagasi mitu sajandit ja kirjeldab, kuidas see alguse sai. Huvitav lugemine – kirjutab väga lihtsalt ja arusaadavalt põnevate näidetega.

Raamat “Söö, mida hing ihkab” keskendub rohkem psühholoogiale ning kuidas see mõjutab meie toiduvalikuid. Ma usun, et paljudel, kes ise on hädas kaalulangetamisega, aitab see natuke sügavamale vaadata. Sain ka ise põnevaid mõtteid.

Ühesõnaga soovitan mõlemaid huvi korral lugeda. Piisavalt lihtsalt kirjutatud, et ei hakkaks igav ja kindlasti annab.


Järgmine nädal lähen ka oma igapäevatööst mõneks ajaks puhkusele ning loodetavasti jõuan siis ka natuke rohkem lugemisele aega pühenduda.

Äkki oskate teiegi midagi soovitada, mida tasuks “listi” panna?

2 kommentaari “Trenni – ja toitumisteemalist lugemist

  1. Kiideti raamatut “Arutu söömine” see vist poodides läbimüüdud, aga , kui raamatukogust leiad, siis ehk tasub lugeda 🙂 tahaks ise ka seda raamatut, aga mida pole, seda pole 🙂

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s