George Formani lauagrill ehk kuidas valmistada toitu maitsvalt, kiirelt, tervislikult?

Räägin natuke ühest enda lemmikust köögimasinast ehk George Forman lauagrillist. Mul on sellega täpselt taoline suhe, et ühel hetkel unustan täielikult tema olemasolu ja kui jälle meelde tuleb, pean alati tõdema, kui suurepärane abimees see söögivalmistamisel on. 
Kahtlemata on lauagrillidest olemas mitmeid erinevaid variante. George Formani grilli märkasin paar aastat tagasi Facebookis ühe fitnessi võistleja lehel, pärast mida otsustasin, et vajan seda samuti enda kööki. Päris ausalt pole seda kordagi pidanud kahetsema! Samuti müüakse taolisi tooteid ka Euronicsis, aga kuna ise neid kasutanud ei ole, siis täpsemalt kommenteerida ei oska.
Nagu nimigi ütleb on tegemist tubastes tingimustes kasutatava grilliga. Koosneb alumisest ja ülemisest plaadist, mille vahel toitu valmistatakse. Plaadid on mitte kleepuvast materjalist ning sellise kalde all, et üleliigne rasv valgub grilli alla käivasse spetsiaalsesse anumasse. Toidu valmistamisel õli kasutada pole vaja ehk ideaalne kaaslane neile, kes peavad oma kaloraaži jälgima ning soovivad vältida liigseid rasvasid söögi tegemisel. Dieedi ajal oli see mu igapäevane kaaslane. 
Antud grillist on olemas palju variante – erinevad suurused, eemaldatava/mitte eemaldatava plaadiga, reguleeritava temperatuuriga jne. Täpsemalt saab tutvuda nende ametlikul kodulehel http://www.georgeforemancooking.com/. Mina oman kõige lihtsamat varianti ehk neljale portsjonile mõeldud mitte eemaldavate plaatidega grilli. Reaalsuses saab seal tegelikult pigem kaks kogust korraga teha. Puhastamine on samuti väga lihtne – kohe pärast söögi valmistamist tuleb tõmmata paberiga suuremad jäägid ning pärast vajadusel põhjalikumalt pesta. Müüakse ka spetsiaalseid puhastuslehti, mis muudavad selle ilmselt veel kergemaks. Eemaldavate plaatidega variandi korral võib neid ka nõudepesumasinas pesta.
Toit valmib grilli vahel väga kiiresti ning jääb mõnusalt mahlane. Peamiselt olen kasutanud seda kana, kala ja veise  valmistamisel. Samuti ka kotlettide, burgerite tegemisel, võileivagrillina, rösterina. Ühesõnaga võimalusi on palju. Üks lemmikuid on kindlasti lõhe valmistamine – vaid paar minutit ning mahlane kala on valmis.

Tellisin enda grilli antud UK Amazoni lehelt ning kohale tuli kaup umbes 5 päevaga. Koos postikuluga maksis sel ajal 42 eurot. Nüüd on küll hind vist natuke kõrgem, aga siiski üsna mõistlik. Kuna toode pärines Suurbritanniast oli sel UK juhe, aga vaheadapter lahendas selle väikese probleemi. 
Ühesõnaga soovitan kõigile, kes peavad lugu tervislikust, kiirest ja maitsvast toidust! Kui on küsimusi, olen alati valmis vastama! Minu poolt saab küll George Forman 10 punkti!

2 kommentaari “George Formani lauagrill ehk kuidas valmistada toitu maitsvalt, kiirelt, tervislikult?

  1. Mul Philipsi lauagrill. Kui vaid viitsiks tihedamini kasutada.. 🙂 lemmik abivahend hoopis multicooker. Hea aja kokkuhoid ja saan tegeleda muude asjadega toidu valmimise ajal. Lisaks muidugi boonusena, et saab taimeri panna ja õigel hetkel hakkab masin toitu valmistama. Nt on tore ärgata hommikul ja puder on juba valmis 😀

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s