Saame koos targaks

Eile osalesin loengul “Funktsionaalne testimine ja mida sellest järeldada?”, mida viis läbi Tallinna Ülikooli  tervisespordi lektor Kirsti Pedak.
Antud loeng kuulus loengutesarja, mida korraldab Tallinna Ülikooli Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportESTiga. Tahtsingi kõiki üles kutsuda osalema  seminaridel, loengutel. Hetkel tuleb nii toidu- kui ka sporditeemalist infot igal poolt nii palju peale, et kindlasti paljudel tekib segadus mis on õige/vale ning mida täpsemalt uskuda. Olen ka erinevate terviseteemaliste gruppide liige facebookis, kus kohtab ka ikka päris äärmuslikke dieete ning jutte stiilis “naised saunas rääkisid”. Tundub, et praegusel infoajastul ajab liiga palju teavet inimesi tihti ummikusse.
Seetõttu on kindlasti kasulik osaleda üritustel, kus on kohal oma ala eksperdid. Kuna antud loengusari valmib koostöös ülikooliga, siis nende jutul on ka teaduspõhine alus olemas. Kahtlemata on kõigil omad lähenemised ning toitumises ja tervisespordi teemadel ei olegi ülimat õiget ja valet. Ühesõnaga lugege, uurige, arutlege, mõtelge kaasa ning leidke enda jaoks parim variant.
Minu postituse mõte oli tegelikult hoopis jagada mõnda põnevat koolitust ja seminari ning äkki teab mõni lugeja omalt poolt lisada midagi huvitavat.

1. Loengutesari “Treeni teadlikult” –  08.03-10.05.2016

Loengud toimuvad teisipäeviti algusega kell 18.00 Tallinna Ülikooli Räägu tänava õppehoones.  Osalustasu on 6 eurot. Palju huvitavaid teemasid ja lektoreid. Ise üritan võimalusel korral kindlasti minna. Täpsemat infot vaata SIIT

2. Pop-up loengud https://www.facebook.com/events/1002336926510247/

Antud loengusari on välja kasvanud “Treeni teadlikult” loengutest ning on suunatud pigem nooremale sihtgrupile (7-26). Eesmärgiks on tõsta noorte teadmisi liikumisest ja tervisest. Ise kuulsin ka sellest alles üsna hiljuti. Toimuvad iga kuu kolmandal kolmapäeval ning osavõtt on tasuta. Järgmine loeng ongi juba täna – teemaks “Intervall-treening, efektiivsus ja tulemused”

3. Tartu Ülikooli täiendusõpe http://www.ut.ee/et/koolitus

Tartu Ülikool korraldab samuti mitmeid sporditeemalisi täiendkoolitusi. Hind on küll natuke kõrgem, kuid koolitused on enamasti terve päev (või isegi mitu päeva) ning nende eest saab ka ainepunkte. 13. mail on  tulemas näiteks koolitus “Keha koostis ja selle mõõtmine spordis ja kaalu korrigeerimisel”. Täpsemat onfot vaata SIIT.

4. Koolitus “Movement” http://arikatel.ee/yritus/movement/

26. märtsil korraldab Ärikatel koolituse “Movement”, kus kiropraktik Karl Pärjamäe õpetab oma keha tunnetama ning kuidas lihtsate nippidega tervisehäireid vältida. Tundub natuke teistsugune ja üsna praktiline. Hind on 39 eurot. Tahaksin ise seal ka väga osaleda, kuid kuna pean samal päeval sünnipäeva, pean oma valikud tegema.

5. FAF Eesti http://www.fysioline.ee/pages/koulutus

Keskenduvad küll peamiselt personaal- ja siserattatreeneri koolitamisele, kuid samas on olemas ka baaskoolitus, mida kirjeldatakse kodulehel “Baaskoolitusest on oodatud osa võtma ka kõik tervisespordiharrastajad, kes soovivad teadlikumalt treenida või lihtsalt saada/värskendada teadmisi tervislikest eluviisidest ja treenimisest.” Koolitajad on kahtlemata oma ala professionaalid ning ka iga harrastaja saab sealt palju kasulikku.

6. EKFL koolitused

Kõige tuntum on ilmselt kulturismi- ja fitnessi- ning jõusaalitreenerite erialane koolitus. Nimetuse poolest küll mõeldud eelkõige neile, kes soovivad antud alaga rohkem süvitsi tegelda ning treenerikutset omandada, kui tegelikkuses mõeldud kõigile, kes soovivad end täiendada treening- ja toitumisvaldkonnas. Lisainfo: http://www.fitness.ee/koolitus

Ise olen antud koolituse läbinud mõned aastat tagasi – korratakse üle baastõed ning -teadmised. Eksamit ei ole kohustuslik teha. Mina loll mõtlesin ka, et teen hiljem kunagi…kogu aeg tuli aga mingi asi ette/vahele. Nüüd otsustasin, et pean end kätte võtma ja asja ära tegema. Teadmisi peaks ju tegelikult natuke ikka olema ja ega ideaalset aega ei tulegi.
7. Lisaks veel igasugu fitness-seminarid, mida on korraldanud nii Egle Nabi ning ka teised tegijad. Selle kohta levib info tavaliselt sotsiaalmeedias, kui midagi tulemas on.
Nüüd aga küsimus Teile: palun jagage samuti infot koolitustest/seminaridest/jms. Kuna igasugu üritusi on nii palju kogu aeg, jäävad sageli need põnevamad kahe silma vahele. Seega ootan meeleldi teie soovitusi.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s