Katsetamise lainel jälle

Kuna elan ajutiselt isa juures, siis leian kodust kogu aeg toite, mida ilmselt ise ei ostaks. Eile hommikul putru keetes avastasin, et keegi on teinud feta-spinatipirukat. Kui ma muidu suur saiakeste fänn pole kunagi olnud, siis see kooslus tundub väga ahvatlev. Päeval tööl olles mõtlesin, mida küll õhtuks süüa ning hommikust inspireerituna tuli üks väga maitsev panniwrap. Et asi ikka tasakaalus oleks, kasutasin väikseid wrappe ja  tegin ühe soolase ja ühe magusa. Maitses super hästi – isegi õde, kes muidu mu igasugu kodujuustu-kohupiima mökside peale nina krimpsutab, ütles, et seda ta vist isegi oleks nõus sööma.
Soolane: spinati-riccotta/kodujuustu täidisega panniwrap
Vaja läheb: riccotta kohupiim, kodujuust (minu lemmik ikka veel Piatnica 3%), beebispinat, sool, pipar, avokaado, täistera wrap.
Valmistamine: sega kausis kohupiim, kodujuust spinatiga ning maitsesta soola-pipraga. Määri segu ühele poolele wrapist ning aseta peale avokaadolõigud. Aseta wrap kuumale kuivale pannile, murra keskelt pooleks ning prae mõlemalt poolt krõbedaks. See võtab aega vaid mõne minuti. Pigem tasub olla ettevaatlik, et mitte wrapi ära kõrvetada.
Magus: kohupiima/kodujuustu panniwrap Waldeni šokolaadikastmega
Vaja läheb: kohupiim, kodujuust, Walden farms kalorivaba šokolaadikaste, toorkakao, mustikad, kaneel
Valmistamine: sega kausis kohupiim, kodujuust, šokolaadikaste, mustikad. Lisa natuke toorkakaod ja kaneeli. Saab edukalt hakkama ka ilma sokolaadikastmeta – nt segaksin purustatud banaaniga. Õhtul ei tahtnud enam banaani sööma hakata. Edasi läheb kõik samamoodi nagu soolase variandi puhul.

Teen ühe väikese täienduse ka veel. Proovisin magusat varianti ka pirniga. Ühesõnaga vahele läks kodujuust, millele panin peale soojad pirniviilud (kuumutasin neid enne natuke pannil) ja kaneel. Pärast serveerisin koos šokolaadikastmega. Maitses isegi veel paremini!

Minu meelest väga hea alternatiiv saiakestele ja lisaks sobib seda pakkuda ka külalistele. Variante on tegelikult nii palju – üks traditsiooniline lemmik veel toorjuustu, kanasingi, muna ja juustuga. Kunagi proovin kindlasti ka ahjus teha.


Üks kommentaar “Katsetamise lainel jälle

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s