Neljapäeva toidupäevik

Pärast reisi maitsevad kodused toidud alati nii hästi. Eriti kui tulla Inglismaalt, kus kõik toidud on fritüüris uputatud. Ühe korra tellisin õhtusöögi kõrvale seeni, mis serveeriti kausi sees, kus need reaalselt ujusid õli sees. Ma lihtsalt ei saa aru, kuidas nii saab. Selle kõrval tunduvad kõik Eesti toidukohtades ja sööklates pakutavad road ekstra tervislikud. Lõunasöögi ajal vaatasid brittidest grupikaaslased tihti mind sellise näoga, et “mis su vigastus on”, kui ma jälle friikate asemel salati (kui seda saada oli) ja magustoidu asemel õuna võtsin.
Eestisse naastes pole ma väga usin kokk olnud, üritan midagi kiirelt, lihtsalt ja võimalikult tervislikult valmis teha. Kuna ma hetkel eriti aktiivne blogikirjutaja pole, siis üritasin eile oma toidulaua enam-vähem jäädvustada, et vähemalt toidupäeviku postitus saaks tehtud.

Hommikusöök – 7.30

Hetkel ei ole väga pudru lainel. Olen pärast Inglismaalt tagasitulekut suutnud kaks potti põhja kõrvetada. Varem pole seda juhtunud. Seekord siis hommikuks puuviljad ja marjad (mango, pool banaani, mustikad, vaarikad) maitsestamata jogurtiga ja kaerahelvestega ning peal 1 tl maapähklivõid. Kõrvale nagu ikka piimakohv.

Vahepala – 11.00

Kiire töö vahele tuli magusa isu ja tegin Fasti proteiinipannkooke, mille peale panin Walden Farmsi šokolaadikastet ja mustikaid. Hea magus vahepala, võib-olla isegi liiga magus mulle.


Lõunasöök – 14.00

Tegin segu enda ja Siimu eelmise päeva söögist, mis oli üsna sarnane. Ühesõnaga kokku sai kanafilee, kanahakkliha koos juurikatega. Peale veel avokaadotükid, tomat ja kodujuust.


Vahepala – 16.00

Pilt jäi tegemata, aga võtsin tegin enne linna minekut kiire vahepala: türgi jogurt, mango ja kookoshelbed.
Õhtusöök – 20.00

Siim meisterdas õhtuks kalakotlette. Täpselt ei teagi, mis seal sees on, sest olin ise samal ajal trennis. Aga põhikomponent oli igaljuhul valge kala. Enne praadimist nägi küll segu välja kergelt öeldes kohutav – nagu soolikad. Tulemus oli aga maitsev. Kõrvale polnud väga midagi võtta, mistõttu praadisin ühe muna, grillisin uuel lauagrillil (sellest ehk varsti pikemalt) kapsast ja lisaks basiilik tomatiga. Üsna huvitav kooslus sai.


4 kommentaari “Neljapäeva toidupäevik

  1. Tegemist on siis nii öelda kastmega, mis jutu järgi ei peaks kaloreid andma. Natuke uurides olen siiski lugenud, et sisaldab mingil määral jääkkaloreid. Neid on üsna mitmeid sorte ning arvamusi seinast seina. Parem ikka kui tavalist šokolaadikastet sisse süüa, kuid kindlasti ei peaks ka seda pudelite kaupa tarbima. Maitse poolest mulle šokolaadi oma meeldib (kõrvalmaitset vähe). Olen proovinud ka pannkoogikastet, mis oli ka okei. Kuuldavasti aga nt Ceasari kaste, maapähklivõi ja mõned veel on üsna söögikõlbmatud, aga eks igaühel omad eelistused. Mina sain selle ühelt seminarilt kingituseks, aga muidu müüakse fitshopis (nii veebipoes kui ka kohapeal) ja Solarise toidupoes. Rohkem infot on fitshopi kodulehel ja ka netiavarustes palju arvustusi.

    Meeldib

  2. Jaaa, see shokolaadi-pähklikreem on täielik saast – pm maitselt meenutab vett soolakakaoga, öäkk! Aga Otti degusteerimisel selgus, et selle laimi-juustukoogi pudinguga Waldeni karamellikaste oli täiesti okei ja hea.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s