Kui dehüdreeritud sa oled? (13/100)

Kindlasti on enamik inimesi kuulnud, kui tähtsat rolli vesi meie kehas omab. Ligi 2/3 inimese kehamassist moodustab vedelik ning oluline on vee tase hoida normaalsel tasemel. Rohkem esineb vedelikupuudust kindlasti soojemates riikides, kus palavuse tõttu higistatakse palju. Austraalias elades jäi mulle töö juures WC uksel silma pilt, kuidas uriini värvuse järgi saab hinnata ka dehüdratsiooni ohtu. Vedelikupuudus võib tekkida juba enne janutunnet ning seetõttu on uriini värvus esimene ohu märk. Ausalt öeldes polnud ma varem kunagi selle peale mõelnud ja ehk on lugejate hulgas ka teisi selliseid inimesi. Tähele tasub panna, et vitamiine võttes ei saa selle järgi juhinduda.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s