Nädala kokkuvõte 05.04-11.04

Pikka sissejuhatust ei tee. Kokkuvõttes oli trennide koha pealt väga meeleolukas ja arvestatav nädal. Natuke motivatsiooni ja energiat jälle rohkem edaspidiseks. Seekord natuke rohkem toidupilte ka kaunistuseks.Esmaspäev: Hommikul otse bussi pealt suundusin Myfitnessi, et trenniga varakult ühele poole saada. Tavapärase jaltrenni asemel keskendusin hoopis rohkem tagumikule ja reie tagaosale. Algselt see küll plaanis polnud, aga kuna ma ei jõudnud enam kükupuuri järjekorras oodata, sai selline valik tehtud.  Tegelikult olen viimasel ajal tundnud, et pean oma kava natuke muutma, sest vaim hakkab väsima. Proovisin esimest korda Smith masinal hip thrusterist, mida varasemalt olen tavalise kangiga teinud. Minu arvates palju mugavam variant ja saab rohkem harjutusele keskenduda. Kes ei tea, kuidas see välja näeb, vaata  siit. Pärast isegi üks mees tuli küsima, et mis kehaosa sellega treenitakse. Lisaks sai tehtud veel sumo kükk suure hantliga jalad kahel stepipingil, kangiga taha viltu väljaaste kükk, sirgete jalgadega jõutõmme, cable kick back, sääretõsted, rippes jalgade tõsted küljele, istessetõusud kaldpingul. Palju superseeriaid ja üldiselt jäin trenniga rahule. Siiski oli ülejäänud päeval väga suur väsimus sees ja kogu aeg oli näljatunne.

Hommik: kerahelbe-kaeraklii puder kodujuustu, vaarikate ja PB2 maapähklipuruga; praemuna riisigaletiga

Teisipäev: Alustasin päeva TÜ spordihoones, kus meie õppejõud arvas, et natuke peaks olema jõudu kogunenud selle kursusega ja proovisime seega maksimum raskusi. Kükki väga raskeks ei ajanud. Rinnalt surumisel sain kirja paar kordust 40 kg. Seda pean üldiselt enda kõige nõrgemaks alaks neist kolmest, mistõttu olin väga rahul tulemusega. Samuti proovisime ekstsentrilist meetodi ehk kangile paned maksimaalsest raskusest suurema (105%) ja üles surumine on koos kerge abiga. Sai tehtud paar kordust 50 kg – päris põnev. Kõige uhkem olen jõutõmbe üle, mida olen tegelikult teinud kõige vähem. Enne seda kursust olin proovinud vaid sirgete jalgadega, kuid mitte nii öelda klassikalist varianti.  Myfitnessis puuduvad õige suurusega kettad ja ka põrand pole hea – ühesõnaga varem ma proovinud pole, kui palju suudan. Aga minu rekordiks sai täna 90 kg – ise olen rahul ja antud kehakaalu juures päris hea vast.
Päeva sisutasin järgmise uurimustöö kirjutamisega ning vahepeale tegin ka ühe combati. Pärast kolme nädalat üsna mõnus, kuid endiselt mulle kava ei meeldi.

Lõuna; üle pika aja üks pasta ka: täisterapenne/spagetid, kanafilee, kukeseened, paprika, suvikõrvits, kohvikoor, petersell

Kolmapäev: Hommikul enesetunne polnud just suurepärane ning selg oli veidi valus jõutõmbest. Siiski otsustasin enne loenguid tavapäraselt jõusaalis ära käia. Treenitud sai rinda, triitsepsit ja biitsepsit. Viimasel ajal olen vaadanud, et õlad on kuidagi laiaks läinud – eks ülakeha saab koormust ka natuke. Pärast hommikust trenni oli enesetunne kordi parem ja ka selg ei teinud enam väga valu.

Lõunaks kanafilee marineeritud dijon sinepis: kinoa avokaado ja tomatiga; aurutatud brokkoli; kodujuust

Õhtuks vees tuunikala segatud maitsestamata jogurti ja dijon sinepiga; šampinjonid spinati ja marineeritud kurgiga; praemuna, tomat

Neljapäev: Ma olin ikka väga üllatanud, et seljavalu kadus täielikult pärast kolmapäeva hommikust trenni. Kartsin juba, et tegin jõutõmbega endale liiga ja veel eelmisel hommikul sain vaevu kummardada. Neljapäeva õhtul käisin jälle bodyattackis, mis annab ikka alati korraliku koormuse. Pärast treenisin veel jõusaalis selga. Proovisin mitmeid uusi harjutusi, et enda treeningutesse edaspidi veidi vaheldust tuua. Koju jõudes olin igatahes väsinud nagu tühjaks pressitud sidrun.

Lõuna: vahel on kodused ja lihtsad maitsed need kõige paremad ehk lõhesupp ja pasteedileib

Õhtu: jälle dijon kanafilee; salat: spinat, šampinjonid, marineeritud kurk, salatilehed, basiilik, kõrvitsa-ja päevalilleseemned, tomat, värske kurk, kanepiseemned ja mee-sinepi-õlikaste

Reede: Hommikune Synergy on sel aastal nagu kohustuslik loeng. Esimene ring on tavaliselt üsna raske, sest uimane ja puine on olla, teisel aga saab juba korralikult pingutada ning parematel päevadel teeme kolmanda ka. Seekord tegin kaks ringi – algul tundus lihtne, aga päris korraliku koormuse sai. Ring oli selline: TRX pea kohal külje kallutus; pealthaardes poolikul lõuatõmbed; ühel jalal väljaaste kükk; burpeed; jalad bosul kätega mööda köit ronimine; kolmnurgas kätekõverdus; rippes sirgete jalgade tõsted taha; pikali olles hantel üleval külje tõsted; kummilindi pingutamine; hüppenöör; kang rinnal kükist ülessurumine. Pärast kahte ringi arvas Egle, et võiks veel kõik koos planku ka teha (v.a tema) – ma tegin seekord 5 minutit. Päris okei tulemus, arvestades seda, et pole mitu-mitu kuud teinud nüüd ja rintreeningust oli keha väsinud ka. Lisaks tegin veel jõusaalis õlatrenni 45 minutit ja pärast nagu ikka oma “lemmikkohta” – raamatukokku!

Üks lemmikputrusid: kaerahelbed-kaerakliid keedetud vee ja piima seguga ning veerandi banaani tükkidega, pärast tulelt võtmist segatud sisse kaks munavalget (teeb mõnusalt kreemiseks); peal kirsitükid ja isetehtud maapähkli- ja mandlivõi

Laupäev: SEB jooksumaratoni raames toimus Tähtvere spordipargis heategevuslik 4.3 km pikk jooks. Osavõtu tasu oli 1 euro ja iga inimese pealt pandi juurde 5 eurot reumahaigete laste toetuseks. Otsustasin ka see aasta osa võtta ning väike mõnus ring sai tehtud – nii öelda soojendus pühapäevaks.


Pühapäev: Esialgselt oli plaanis joosta 10 km, aga täna Siimu ja Kärdi mõjutustele laupäeval registreerisin ümber ning jooksin 23.4 km. Super kogemus ja enesetunne oli ka kogu jooksu ajal väga hea. Võiks öelda, et energiat jäi ülegi. Homme teen sellest ehk eraldi postituse.

2 kommentaari “Nädala kokkuvõte 05.04-11.04

  1. Võib-olla on mul natuke vedanud ka, sest taastun üsna hästi ja lihasvalu on üsna vähe. Keha on harjunud ka juba pideva koormusega ja pingutusega. Samas üritan teha ka kõik endast oleneva, et protsessi kiirendada. Paar korda nädalas rullin oma lihaseid rullikuga (blogis pilt ka sellest) ja vahel käin lihashoolduses. Kui tunnen juba, et oli väga raske trenn, siis tavaliselt natuke üritan õhtul rullida. Samuti joon tihti jõusaali treeningu ajal BCAA (aminohapped) jooki, mille puhul olen küll märganud, et aitab taastumisele palju kaasa. Viimastel nädalatel pole puhkepäevi väga olnud jah, aga tavaliselt üritan ikka vähemalt ühe päeva puhata. Lisaks ei tee ma kõiki trenne 100% intensiivsusega – kui keha on väsinud, teen kergemalt. Kindlasti ürian ka toitumisega võimalikult palju kaasa aidata.

    Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s