Eluvaim tuleb tagasi

Täna tunnen, et eluvaim tuleb vaikselt sisse tagasi ja asjad hakkavad loodetavasti lõpuks jälle liikuma. Päev algas juba kell 8 TÜ Spordihoones kulturismi – ja jõutõstmise kursusel. Pole ammu sellest kirjutanud, sest ega seda viimasel ajal haiguse tõttu pole väga külastanud ning kui olen siis vaid kõrvalvaatajana (ja tõlgina). Täna otsustasin, et võiks vaikselt liigutama hakata. Tegelikult tegin kerge treeningu moodi asja juba eile, aga ise on kuidagi naljakas pool raskelt treenida – tundub kohati nagu tühja tegemine, sest tavaliselt pigistan ikka maksimumi välja. Need praktikumid on aga ideaalsed, kus vaikselt rajale tagasi saada, sest teeme üldjuhul kerge raskusega. Võrreldes esimeste kordadega on tegelikult juba intensiivsus tõusnud ja saab juba isegi mingi koormuse kätte. Eks lõpu poole kui rohkem jõutõstmise osa tuleb, hakkame ka rohkem raskust suurendama. 
Praegu katsetame erinevaid korduste-seeriate meetode. Viimastel kordadel oleme kasutanud superseeriaid, mis on kahe või rohkema harjutuse järjest sooritamine ilma pausita. Neid tehakse enamasti vastas lihasgruppidele (nt biitseps ja triitseps või rind ja selg) või ka samale lihasgrupile. Meie kasutasime täna agonist superseeriaid ehk mitu harjutust järjest samale lihasgrupile. Alustasime baasharjutustega ja liikusime isoleeritud harjutuste poole. 
Esimene superseeria: rinnalt surumine kangiga; kätekõverdused (niisama proovi seeria pigem)
Teine superseeria (rind): rinnalt surumine kangiga; kaldpingil hantlitega lendamine, plokil “liblikas”. Kokku kolm seeriat ning kümme kordust.
Kolmas superseeria (alaselg, tuhar, reie kakspea): jõutõmme sirgete jalgadega kangiga; jõutõmme sirgete jalgadega ketas rinnal/turjal; sääre kõverdamine plokil; ettekallutus kaldpingil ketas rinnal. Kokku neli seeriat ja 8-12 kordust.
Neljas superseeria (kõhulihased): poole peale istessetõus; sirgete jalgade langetamine; käte ja jalgade kokku viimine. Kolm seeriat, kümme kordust.
Sain täpselt sellise koormuse nagu praegu vaja. Rõhutan, et teeme väga väikeste raskustega. Olen ka ise superseeriaid vahel oma treeningutesse lisanud ning tegelikult mulle väga meeldib. Tõstab treeningu intensiivsust ning ajakulu on ka väiksem. Probleemiks on pigem asjaolu, et samal ajal kui ma paarisharjutust teen, hõivab keegi teine juba esimese harjutuse koha.  Ega ei saa pahaks panna ka, sest ükskord mind tõsiselt ennast ka häiris, kui üks meest tegi superseeriaid, kus korduseid oli umbes 5 ja seeriaid 8. Ühesõnaga vahele teha väga ei jõua ning võid seda masinat ootama jäädagi. 
Tegelikult ma lihtsalt tahtsin jagada oma positiivset emotsiooni tänasest. Teen ka teatud sügava hingamise harjutusi, mis tunduvad isegi natuke aitavat. Prioriteet on siiski praegu mõõdukus ehk tasa ja targu.
Jäin täna väga rahule oma lõunasöögiga, mis on väga lihtne ja valmis kõigest poole tunniga. 
Kanafilee küüslaugu, šampinjonide, krevettide, ananassiga kerge soja kastmega; peedi-küüslaugusalat; avokaadoviilud

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s