Crossfit proovitud

Täna käisin esimest korda crossfitis. Mõte seda proovida on olnud juba tükk aega ning kui kuulsin, et ka Kärdil ja Kirkel sama plaan, otsustasime asja ära teha. Nemad käisid esimest korda juba eelmine nädal, kuid ma olin siis Tallinnas. Üldiselt mulle intensiivsed trennid meeldivad ning kuna antud trenni kohta on palju nii kriitikat kui ka kiitust, tuli ikka ise järgi proovida. 
Esimesed emotsioonid siis – ei oskagi kohe öelda. Meeldis, aga samas suurt vaimustust ka ei olnud. Algajate trenn on ilmselt natuke rahulikum kui edasijõudnutel. Tunni esimeses pooles õppisime tehnikat ning seejärel tuli WOD (workout of the day), mille komponendid olid shoulder press, box jump, kettle bell swing. Kõiki harjutusi tegime kolm korda – esimesel ringil 21 kordust, teisel 15 kordust, kolmandal 9. Kasutasin 20 kg kangi ja 12 kg sangpommi – ajaks sain 5:35. Selle viie minutiga jõudis ilusti kopsu kokku jooksutada ja viimased õlapressid olid küll päris rasked. Pärast veel kerged venitused ja trenn oligi läbi. Kokku kestis küll tund aega, kuid reaalset tööd oli palju vähem. Tunne oli selline, et nüüd võiks mõne trenni veel peale teha. Kahtlemata on nii öelda päris treening palju intensiivsem kui algajate oma, kus keskendutakse eelkõige õigele sooritusele ja tehnikale. 
Ilmselt hetkel teist korda ei lähe, kuna füüsilised ja majanduslikud piirangud tulevad ette. Sel juhul peaksin loobuma millestki muust. Kuna mul on Myfitnessis + täispakett, on liikmemaks üsna krõbe. Samuti sain just “sina” peale jõusaaliga ja ma täiega naudin seal käimist ning ilma kindla kellaajata treenimist. Kõike head ka korraga ei saa ning valikuid peab tegema. Võtsin lisaks ka ülikoolis ühe aine treenimisega seotud, millest kirjutan ehk kunagi pikemalt. Siiski kõigile teistele soovitan ma proovida olenemata vanusest ja vormist. Kuigi internetis videosi vaadates võib tunduda, et see on ainult suurte jõutõstjate ala, kus tehnikast ei hoolita ja rõhutakse ainult suurele raskusele, siis tegelikult see nii pole. Seal käib väga erineva vanuse, vormi ja kehakaaluga inimesi ning ei tasu karta kõike uut. Kunagi tulevikus tahan kindlasti sinna trenni uuesti minna ja ehk ka rohkem tegeleda.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s