Täidetud suvikõrvits

Kuna kodus vedeles üks suvikõrvits juba tükk aega, otsustasin sellega midagi asjalikku teha ja valik langes täidetud suvikõrvitsale. Kinnitasin Siimule, et sisse läheb ka liha ning seega oli nõusolek ka olemas seda õhtusöögiks pakkuda.
Enne ahju panekut

Vaja läheb:

* 2 suvikõrvitsat
* 300 g kanahakkliha
* 1 purk purustatud tomateid
* 2 küüslauguküünt
* 125 g mozzarella juustu (kasutasin Zotarellat)
Valmistamine:
Esmalt keera ahi 200 kraadi peale. Lõika suvikõrvits pikkupidi pooleks ja uurista lusikaga sisu välja nii, et servad jääksid terveks. Pane suvikõrvitsad ahjuplaadile ning küpseta umbes 10 minutit. Samal ajal valmista täidis. Tükelda küüslauk ning prae koos kanahakklihaga pannil. Lisa purustatud tomatid ning viimaks tükeldatud suvikõrvitsa sisu. Maitsesta vastavalt soovile erinevate ürtidega. 
Seejärel võta suvikõrvitsad ahjust välja, maitsesta soola ja pipraga ning  jaga segu ühtlaselt “paadikeste” vahel. Pane tagasi ahju 20 minutiks. Lõpus lisa peale mozzarella viilud ning küpseta veel paar minutit. Serveeri salati ja/või riisiga.
Ajakulu: ca 40 minutit 
Kogus: 3-4 (meil jätkus kaheks päevaks)
Üks portsjon sisaldab (juhul kui kokku on neli)
kalorid: 269 kcal
valk: 22 g
süsivesikud: 9 g
rasv: 16,3 g

Üks kommentaar “Täidetud suvikõrvits

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s