Hommikused lemmikud

Hommikusöök on vist mu lemmik eine päevas. Juba õhtuti magama minnes või öösel üles ärgates ootan vahel. Samuti on mul just hommikuti alati kõige rohkem mõtteid/ideid, mida võiks teha. Tegelikult on see üsna kummaline, sest varasematel aastatel oli üsna vastupidi. Mulle ei meeldinud vara ärgata ning ülikoolis hakkasid loengud ka tavaliselt alles 12 või 2 ajal, mis tähendas, et sisuliselt magasin/uimerdasin pool päeva maha. Kuigi hetkel mul väga kindlat graafikut kooli mõttes pole, vaid pigem ise organiseerin oma aega, ei tähenda see, et magaksin kella 12ni. Tavaliselt on äratus kell 7.30, olenevalt päevast siis kas trenni või hakkan õppima. Austraalia koolitas mind vara alustama, kuigi seal oli see üsna vaevaline. Viimase aastaga on see aga totaalselt muutunud – hüppan voodist ülesse juba esimese kellaga. See on paljuski tänu elustiili muutusele – tervislik tasakaalustatud toitumine, sportimine.  Tunnen end enamust ajast energilisena ning kui varem olin tihti keset päeva uimane, siis hetkel selliseid asju tuleb harva ette. Nüüd aga kirjutan oma kahest hetke hommikusöögist. Mul käib see vist periooditi ja kui midagi meeldima hakkab, siis tahan kohe iga päev. Omleti isu on mul näiteks pigem hoopis õhtuti . Igaljuhul mõlemad väga maitsvad ja lihtsad söögid.
Esiteks siis banaani-muna pannkoogid. Tervisetoitujatele ammu tuntud väga lihtsad pannkoogid, mis koosnevad vaid banaanist ja munast. Olen katsetanud erinevaid ilma nisujahu ja suhkruta pannkooke, kuid need on kindlasti ühed lemmikud. Tegelikult esimest korda tehes ma suurt vaimustust ei kogenud, kuid nüüd mitu kuud hiljem proovides on arvamus teine ning iga kord lähevad justkui aina paremaks. Mina teen neid nii, et panen pool või kolmveerand banaani (võib ka terve, aga minu jaoks liiga magus) ja kaks muna (vahel ühe terve muna ja ühe munavalge) blenderisse. Samal ajal kuumutan panni kookosõliga, panen temperatuuri madalaks ning praen pisikesed pannkoogid. Esimesel korral võib see tunduda natuke keeruline protsess, kuna koogid tahavad ära laguneda. Tähtis on õhukese pannilabida olemasolu ja kasutada keskmist/madalat temperatuuri. Algul kasutasin küll oliivõli, aga sellega kõrbesid kuidagi rohkem ära ning pidi aina õli lisama. Kookosõliga seevastu tulid ilusad kuldpruunid. Serveerin neid, kas kreeka jogurti või kodujuustuga. Kuna banaan teeb koogid üsna magusaks, siis moos oleks isegi liiast. Mmm..juba pilti vaadates ootan hommikut.

banaani-muna pannkoogid, kodune toormoos segatud kodujuustuga

Teiseks lemmikuks hetkel on kaerahelbe-šokolaadipuder

Vaja läheb (1 inimesele): ca 1 dl täistera kaerahelbeid (või 0,5 dl kaerahelbeid, 0,5 dl nisukliisid), 1 dl piima, 1 dl vett, pool banaani (või veerand), 1 tl orgaanilist magustamata kakaopulbrit

Valmistamine: purusta banaan ning pane koos kaerahelveste ja vedelikuga potti. Keeda madalal temperatuuril segades, kuni puder on parajalt kreemjas. Seejärel lisa kakaopulber ning sega.

Nii lihtne, kiire, toitev ja MAITSEV! Kaerahelbepuder on kahtlemata üks toite, mis annab energiat pikaks ajaks ning hoiab kõhu täis. Pole vaja sinna lisada suhkrut ja magusaid moose, vaid saab hoopis tervislikemate vahenditega imehea pudru.

kaerahelbe-šokolaadipuder

Nüüd läks kõht küll tühjaks – peab magama ära minema ja hommikut ootama.

2 kommentaari “Hommikused lemmikud

  1. Proovisin banaanipannkooke. Kuna mul kodus oli ainult üks muna, siis tegin ka natuke omaloomingut. Ehk siis 1 muna, 1 banaan ja natuke piima. Jäin tulemusega väga rahule. Kasutasin oliiviõli, aga koogid tahtsid tõepoolest natuke ära kõrbeda. Ootan huviga su järgmisi postitusi, jee! 🙂

    Meeldib

  2. Eks neid saab vastavalt soovile kombineerida jah. Vahel võib veel panna lisaks näiteks kaerahelbeid, kodujuustu ja kaneeli – püsivad veidi paremini koos ka.

    Meeldib

Lisa kommentaar