Trenninädal täies hoos

Trenninädal täies hoos ning hetkel olen täitsa järje peal. Esmaspäev algas küll sissemagamisega, mis juhtub minuga üsna harva. Tegin silmad lahti täpselt 7.30, mil oleksin pidanud juba Virus bodypumpiga alustama. Aga mis seal ikka – mõni päev võib hiljem ka minna. See on väga huvitav, kuidas keha harjub mingil kindlal kellaajal treenima. Kui esimest korda eelmise aasta sügisel otsustasin 7.15 Fitlife bodypumpi minna, tundus see üsnagi hirmutav ettevõtmine ning võtsin raskusi ikka väga tagasihoidlikult. Mõne nädala möödudes oli organism juba täitsa harjunud. Siis käisin vaid paar korda nädalas hommikuti, sest mõni päev tahaks ikka kauem magada ka. Sellest aastast on aga vaja juba kella 9ks praktikal olla ning trenni sammun pea iga päev 7.30-ks. Nüüd kui mõni hommik  vahele jääb on kohe tunne, et midagi on justkui puudu. Mõnusa hoo annab päevale ja palju rohkem jõuab tehtud. Mõnikord kirjutan ehk pikemalt hommikusest treenimisest. Igaljuhul soovitan kõigil proovida. Esmalt tundub küll võib-olla jube tüütu ja rohkem kohustus, aga kui ära harjuda, võib hakata isegi rohkem meeldima kui õhtuti.
Nüüd tuli küll pikk jutt sissemagamisest. Selle asemel läksin hoopis õhtul Grit Strenghti, mis on minu jaoks nii öelda selle sügise uus avastas ning üritan vähemalt nädalas korra sinna jõuda. Kui alguses tegin 10 kg kangiga, siis nüüd olen üle läinud 15 kg peale. Pärast seda kui raskust lisasin muutus trenn ikka korralikult efektiivsemaks ning lihasvastupidavus aina kasvab. Kuna kangiga on ainult kaks lugu, siis pole hullu. Esimene kangi lugu võtab tegelikult üsna võhma välja. Mulle aga meeldibki, et pärast trenni on tunne, et “nüüd andsin endast kõik”. Alguses isegi natuke kartsin seda trenni, sest kõik treenerid juba hirmutasid, kuidas see ikka väga intensiivne on (kuigi ainult 30 minutit), üle 2 korra nädalas pole soovitatav üldse teha, venitada kohe pärast trenni ei või jne. Pole aga hullu midagi. Algajale vast ei soovitaks, aga kes juba trenni on natuke teinud, peab ilusti vastu. Esimene bodyattacki kogemus Austraalias oli ikka palju hullem (aga siis oli ka vorm üsna kehv). Sellest võib-olla kunagi hiljem.
Kuna üritan see sügis natuke rohkem lihastrennile tähelepanu pöörata, siis olen muutunud ka aktiivsemaks jõusaali külastajaks. Teisipäeva hommikul oli mõnus jalapäev, mis annab ka täna natuke tunda. Mõtlesingi juba ükskord, et tahaks natuke lihasvalu ka tunda – pole ammu olnud. Üks asi, mis mind üllatas, on, et pärast Griti pole kordagi seda eriliselt tundnud. Hoiatatakse ju iga trenn ning ka kaastreenijad on nentinud, et tavaliselt Gritiga kaasneb 2-3 päeva pärast lihasvalu. Aga ei… isegi pärast raskuste lisamist pole midagi viga. Täna hommikul tegin ühe bodypumpi, pärast natuke kardiot ja lisaks selja-kõhulihaseid. Kuna täna praktikale ei läinud (sest neljapäev ju koolipäev Tartus), oli enne bussile minekut aega ja tegin veel väikse hommikuse sauna. Mõnus algus päevale! Loodan, et nädal jätkub sama edukalt. Enesetunne on hea ja olen valmis väljakutseteks. Homme juba minu lemmikusse Egle bodycombatisse.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s